Så får du bort ditt hår permanent snabbast och effektivast

Har du bestämt dig för att ta bort hår permanent med laser eller IPL? Då har du valt det mest tidseffektiva sättet att ta bort hår på stora ytor. Men det finns faktiskt saker du kan göra själv för att ytterligare förbättra dina resultat! Här kommer fem handfasta tips till dig som vill ha snabba och bra resultat i kombination med laser eller IPL:


1. Välj bra områden att behandla! Även om det är lockande att börja behandla hela kroppen när man väl sätter igång, så rekommenderar vi att du börjar med de områden som har bäst förutsättningar. Alla områden lämpar sig inte och det tar både lång tid och blir sämre resultat. Så begränsa dig och välj områden där det växer mörka, grova hårstrån. Fjun är svårbehandlat!

2. Håll nere ditt pigment! Du kanske inte behöver bli supersolbränd på sommaren under just den period när du tar bort hår? Ja, det låter tråkigt men ju blekare du är desto snabbare kan du komma igång med behandlingar efter sommaren och regelbundna behandlingar är a och o för att få bra och snabba resultat!

3. Välj en bra maskin! Det MÅSTE bli minst 70 grader i hårsäcken för att hårcellerna ska förstöras permanent! Mindre maskiner och maskiner för hemmabruk kommer inte upp i dessa temperaturer vilket gör att hårsäcken endast skadas temporärt och sakta men säkert repareras den och det börjar växa hår igen.. Pengar och tid i sjön!

4. Plocka eller vaxa inte! Nej, plocka inte håret på de områden där du vill behandla dig. Om du känner dig hårig och det har kommit upp mycket - tidigarelägg din nästa behandling istället. Så fort det har kommit nytt hår går det att behandla. Du behöver inte vänta 6, 8 eller 12 veckor.

5. Ha tålamod! Nej, det är ingen quick fix behandling tyvärr. Det tar tid och många behandlingar! Men - de flesta har fina hårfria perioder även mellan behandlingarna vilket gör att du faktiskt kan se resultat redan från första behandlingen!