Akne

Akne är ett vanligt hudproblem som upptar både tid och pengar för de drabbade. Det kan vara mycket påfrestande att ha akne som inte ger med sig och påverka hela livet negativt om man inte får bukt med det!

Intresseanmälan

Hur går jag tillväga?

Det finns flera olika sätt att komma till bukt med sin akne och det allra viktigaste är att inte vänta utan börja så snabbt som möjligt med behandling, helst redan i barndomen eller tonåren om symptomen börjar visa sig då. Med effektiv hemmavård kan du förebygga att akneproblematiken växer och hålla den i schack så att hudkonditionen ändå är på en bra nivå. Om sebumproduktionen hålls nere och din hud rengörs på djupet med bra produkter hålls aknen lättare under kontroll. 


Vi rekommenderar produkter som innhåller Salicylsyra i din hemmavård om du har akne. Image Skincare erbjuder en hel serie som heter ClearCell med mycket potenta produkter med olika mängd salicylsyra. Ring eller maila oss så bokar vi en kostnadsfri konsultation där vi tittar på din hud och rekommenderar en bra produktplan som hjälper dig.


Vill du även göra behandlingar för att förbättra aknen finns det flera alternativ för att förbättra hudkonditionen och även aknen. Både IPL hudföryngring som är en ljusbehandling och Dermapen som är en nålbehandling har positiva effekter på akne. Kemisk peeling är också en effektiv behandling för att rengöra på djupet och få bort döda hudceller. Akne försvinner inte över en natt utan vill du verkligen bli av med den och få en förbättring krävs tålamod och engagemang. 


Om du lider av väldigt mycket akne och har stora inflammerade bölder eller om din akne är ärrbildande, rekommenderar vi att du vänder dig direkt till en hudläkare som kan ge dig lämplig behandling för just det. 

Är du under behandling med exempelvis isotretionoin blir huden mycket känslig och du måste vänta minst 6 månader innan du gör behandlingar hos oss. 

Har du även ärr efter akne kan vi hjälpa dig med behandlingar även mot detta! 

Du är varmt välkommen att boka en kostnadsfri konsultation för att få reda på hur våra behandlingar hjälper dig att få bukt med akne.


Ring 08-306650 eller 031-7434545 eller boka online.