Cosmelan pigmentbehandling

Cosmelan är en pigmentutjämnande behandling som fungerar på alla sorters pigmenteringar såsom melasma, postinflammatoriska hyperpigmenteringar och solskador.

Intresseanmälan

Vad är Cosmelan pigmentbehandling?

Cosmelan är en pigmentutjämnande behandlingsmetod som reducerar alla former av pigmenteringar samt dämpar melaninproduktionen. Varje Cosmelan-behandling består av fyra faser som är helt nödvändiga att genomgå för att få resultat. Första fasen är en intensiv pigmentbehandling på kliniken som följs upp av hemmabehandling i fas 2, 3 och 4.

De fyra faserna är utformade för att tillsammans ge maximal pigmentreducering på både lång och kort sikt. Att fullfölja hemmaschemat är helt avgörande för att få de resultat som eftersträvas och även för att minska risken för nya pigmenteringar.  

Vad kan jag behandla med Cosmelan?

Cosmelan fungerar som behandling på bland annat melasma, åldersfläckar, postinflammatoriska hyperpigmenteringar och fräknar.

Vad innehåller Cosmelan?

Cosmelanmasken innehåller bland annat titaniumoxid som skyddar huden mot fria radikaler, kojicsyra som har en kraftigt pigmentutjämnande effekt, phyticsyra som är en antioxidant som skyddar huden och tonar ut pigmenteringar och har  en antibakteriell effekt samt askorbinsyra som är en antioxidant som verkar anti-age och skyddar mot UV-ljus.

Vem passar att göra en Cosmelan-behandling?

Cosmelan passar alla åldrar och alla hudtyper. Behandlingen verkar framförallt pigmentutjämnande och minskar melaninproduktionen i huden. Alla olika typer av pigmenteringar kan förbättras med behandlingen. Cosmelan passar även dig som vill arbeta hudföryngrande och önskar en jämnare hudton. Du behöver vara motiverad för behandlingen då den pågår i 6 månader med noggranna dagliga rutiner som måste följas. 

Risker och ev biverkningar

Lätt rodnad kan ses första dagarna efter du har tvättat av masken och efter ytterligare några dagar kan du börja fjälla lätt. Huden och pigmenteringarna kan även mörkna initialt och det är då jätteviktigt att fortsätta med hemmaschemat enligt intruktioner. Det är ytterst ovanligt med oväntade biverkningar, ev allergi mot något innehållsämne kan förekomma och  då ska man genast avsluta kuren. Du ska vara fullt frisk och inte äta några mediciner under kuren och du får inte heller vara gravid eller amma. 


Boka en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer och gör en bedömning om du är en lämplig kandidat för behandlingen. Vi finns i både Stockholm och Göteborg.


Boka din tid här!