Cryopen/Freezepen

Utväxter och åldersvårtor i ansikte eller överkropp kommer gärna med åldern. Genom en snabb och kontrollerad frysprocess kan vi effektivt ta bort eller reducera dessa oprydande fibrom och skintags.

Intresseanmälan

CryoPen/FreezePen och Diatermi för att ta bort fibrom och skintags

CryoPen är en enkel frysbehandling som avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar och skönhetsfläckar. Denna metod använder vi i både Stockholm och Göteborg. I Stockholm använder vi även diatermi för att ta bort dessa:

  • mindre plattare åldersvårtor, max 3-4 mm i diameter (ej virusvårtor)

  • körsbärsangiom

  • fibrom

  • skintags

Vi kan med Cryopen/Freezepen och Diatermi hjälpa dig att ta bort godartade förändringar som du önskar ta bort av rent kosmetiska skäl. Du måste först fått dem bedömda av din läkare. Vi rekommenderar generellt 1-3 behandlingar.

Läs mer om diatermi här.

Hur fungerar Cryopen/Freezepen?

Under behandlingen fryser vi området med en frysstråle av dikväveoxid (lustgas) som dödar cellerna. Efter 1-3 dagar bildas en sårskorpa som sen ska sitta kvar i 1-2 veckor. När skorpan faller av försvinner eller minskar hudfläcken. När skorpan ramlat av blir det kvar en rosa eller pigmenterad fläck. I vissa fall återgår fläcken till normal hudfärg men i vissa fall kan det bli kvar en vit eller pigmenterad fläck. 


Vanliga biverkningar är rodnad och svullnad och ibland blir det en blåsa på det behandlade området.


Beroende på hudfläckens storlek samt din läkningsförmåga så är det färdigläkt på ca 4-6 veckor.

Välkommen att boka tid för kostnadsfri konsultation 031-7434545 eller online!