Diatermi - fibrom

Med en varm nål - diatermi - bränner vi bort mindre fibrom och utväxter samt mindre blodkärl runt näsa. Läs mer om behandlingen här nedan:

Intresseanmälan

Blodkärl

Vi tar bort mindre kärl i ansiktet med metoden, samt körsbärsangiom på hela kroppen. När vi bränner bort kärl med diatermi går vi ner med nålen i kärlet/angiomet och koagulerar blodet med värmen från nålen. Kärlet/angiomet skrumpnar ihop och det bildas en sårskorpa som ramlar av efter någon eller några veckor.

Fibrom

Vi kan även ta bort mindre fibrom och upphöjda leverfläckar. Då "skalar" vi av huden lager för lager med den varma nålen, som omedelbart försluter alla anslutande blodkärl vilket gör att det blir minimal blödning. Efter behandlingen uppstår en sårskorpa som ramlar av efter någon eller några veckor. Viktigt är att förstå att vi inte kan ta bort större fibrom eller upphöjda fläckar utan att det blir ett ärr i form av en vit fläck eller pigmenterad fläck istället. Vissa fibrom kan även växa tillbaka vilket innebär att behandlingen kan behöva upprepas vid behov.


Ett hantverk

Diatermi är ett hantverk där utövaren blir bättre och bättre med tiden. Det krävs erfarenhet och en viss känsla för att behandlingen ska bli bra. 


Vad kostar diatermi?

Varje behandling är mellan 5-20 minuter och priset beror på hur många kärl eller fibrom vi ska behandla. Pris för borttagning av kärl/fibrom:

En st 700 kr  

2-5 st 1000 kr

6-10 1300 kr

11-15 st 1500 kr

Vi bokar som längst 30 minuter per tillfälle.


Än sä länge har vi endast diatermi på vår klinik i Stockholm. Varmt välkommen att boka tid!