Diatermi

Med en varm nål - diatermi - tar vi bort enstaka hårstrån i ansiktet och även ljusa eller gråa hårstrån. Vi kan även ta bort mindre fibrom och utväxter samt mindre blodkärl runt näsa. Läs mer om behandlingen här nedan:

Intresseanmälan

Vad är diatermi?

Diatermi har ett flertal användningsområden. Det vi använder det mest för är som permanent hårborttagningsmetod där en tunn, strömförande nål förs ner till hårsäcken och där bränner sönder hårcellerna med hjälp av värme. Beroende på hårets tjocklek och hårsäckens djup varierar antal behandlingar men för varje behandling försvagas hårstrået. 

Metoden lämpar sig bra för mindre områden. Har du stora områden som du vill behandla och hårstråna är mörka rekommenderar vi istället hårborttagning med laser.

Blodkärl

Vi tar även bort mindre kärl i ansiktet med metoden, samt körsbärsangiom på hela kroppen. Om vi väljer diatermi eller IPL är från fall till fall och beror på var dina kärl eller angiom sitter och hur de ser ut. När vi bränner bort kärl med diatermi går vi ner med nålen i kärlet/angiomet och koagulerar blodet med värmen från nålen. Kärlet/angiomet skrumpnar ihop och det bildas en sårskorpa som ramlar av efter någon eller några veckor.

Fibrom

Vi kan även ta bort mindre fibrom och upphöjda leverfläckar. Då "skalar" vi av huden lager för lager med den varma nålen, som omedelbart försluter alla anslutande blodkärl vilket gör att det blir minimal blödning. Efter behandlingen uppstår en sårskorpa som ramlar av efter någon eller några veckor. Viktigt är att förstå att vi inte kan ta bort större fibrom eller upphöjda fläckar utan att det blir ett ärr i form av en vit fläck eller pigmenterad fläck istället. Vissa fibrom kan även växa tillbaka vilket innebär att behandlingen kan behöva upprepas vid behov.


Ett hantverk

Diatermi är ett hantverk där utövaren blir bättre och bättre med tiden. Det krävs erfarenhet och en viss känsla för att behandlingen ska bli bra. 


Vad kostar diatermi?

Varje behandling är mellan 5-20 minuter och priset beror på vilket område som ska behandlas. Vi har samma pris för diatermi som för laser, dvs kostnaden beror på vilket område som ska behandlas. Vi bokar som längst 30 minuter per tillfälle.


Än sä länge har vi endast diatermi på vår klinik i Stockholm. Varmt välkommen att boka tid!