Fotona smooth eye

Äntligen kan vi erbjuda en renodlad uppstramningsbehandling för ögonområdet. Smooth eye är en säker och effektiv behandling för att reducera rynkor, påsighet och hängande ögonlock.

Intresseanmälan

Vad är Fotona Smooth eye?

Fotona Smooth eye är en renodlad uppstramande ögonbehandling. Fotona SMOOTHEYE är en värmebehandling i kombination med en ytlig peeling av hudytan. Behandlingen resulterar i en nyproduktion och stimulering av kollagen som ger en tightare hud runt ögonområdet.


Vem passar för behandlingen? 

Behandlingen passar bra för dig som vill ha en icke-kirurgisk behandling för att få bort fina linjer och rynkor, lätt hängande ögonlock, mörka ringar under ögonen, påsighet och för de som vill ha en tighteningeffekt runt ögonen. Om du inte vill använda botox för ex. kråksparkar eller tycker att det är för drastiskt med kirurgi är Fotona smooth eye ett bra alternativ. Alla hudtyper kan behandlas.


Hur fungerar det?

Före behandlingen bedövas området runt ögonen med en salva. Ögongloben bedövas lokalt innan en metall-lins sätts på innanför ögonlocket. Trots bedövning upplever de flesta en värmande och stickande känsla under behandlingen.


Laserljuset levererar en energi som omvandlas till värme som varsamt värmer upp vävnaden för att generera en ökad kollagenproduktion och en nybildning av celler som i sin tur producerar nytt kollagen. Efter några behandlingar förbättras fina linjer, stramhet och elasticitet. Slutligt resultat uppnås 3-6 månader efter sista behandling.

 

Risker och konvalescens

Behandlingen är mycket säker och generellt är det liten eller ingen konvalescens efter behandlingen. Mindre svullnad och rodnad förekommer som kan sitta i 3-5 dagar. Smink rekommenderas ej efter denna behandling. 


Vi rekommenderar 3-5 behandlingar i kur med en månads mellanrum för optimalt resultat. Därefter utvärderas resultat. Uppföljningsbehandlingar/touch up behandling för att bibehålla eller förbättra resultat rekommenderas 1-2 per år.


Behandlingen utförs av hudläkare Dr Inga-Britt Torneus, och föregås alltid av en konsultation.


Bokad tid måste avbokas minst 1 vecka innan. Vi tar en handpenning på bokad tid på 1000 kr. Vid för sent avbokad tid eller uteblivet besök återfås inte handpenningen. Vid akut behov av avbok bokas tid om till senare tillfälle. Ingen extra kostnad tas då.