Fraxel Re:pair

Vill du göra världens säkraste och mest effektiva behandling för en yngre, slätare och fastare hud? Då är Fraxel Re:pair behandlingen för dig. Som enda klinik i Sverige erbjuder vi behandling med både Fraxel Re:store (glasfiberlaser) och Fraxel Re:pair (koldioxidlaser).

Intresseanmälan

Fraxel Re:pair – skintightening

Fraxel Re:pair är en ablativ, invasiv, laser för hudföryngring och skintightening som kan liknas vid en fraktionerad laserpeeling. Laserljuset skapar små mikrokanaler ner i huden där värmen reagerar med vätskan i hudcellerna vilket leder till att vävnad i de tusentals små hålen omedelbart förångas och sugs bort genom ett vacuumsug i munstycket. Dessa tusentals mikrokanaler som uppstår drar omedelbart ihop sig och därmed minskar hudytan på det behandlade området. Beroende på hur aggressivt vi behandlar så får vi en vävnadsminskning i området som kan liknas vid ett kirurgiskt ansiktslyft. Här får vi det dock i hela ansiktet och inte enbart runt öron eller i hårfäste. 

Genom den höga värmeutvecklingen skapar vi ett kontrollerat trauma i huden för att trigga igång en nybildning av såväl vävnad som kollagen för en slätare, fastare och tightare hud.

Tigtheningeffekten kommer alltså omedelbart men pga svullnad tar det upp till en vecka innan man ser skillnad. Resultatet är progressivt, dvs det blir bättre och bättre med tiden. Vävnads- och kollagenbildningen tar tid men efter ca 6 månader ser man slutresultatet efter behandlingen. 


Behandlar du ögonområdet - då behandlar vi även övre och undre ögonlock - får du ett mindre ögonlockslyft, både övre och nedre ögonlocket får en åtstramning och ett lyft. 

 

Konvalescens

En lätt blödning uppstår direkt efter behandlingen. Ca 48 timmar efter behandlingen har huden läkt ihop. De första tre dagarna tar du hand om din hud och sköter den med rengöring och sårvårdsmaterial som du får noggranna instruktioner om från oss. Konvalescensen innebär rodnad och svullnad ca 5-7 dagar. Efter ca en vecka kan du återgå till normala aktiviteter igen.

 

Vem passar för Fraxel Re:pair?

Fraxel Re:pair jobbar på ”slapp” hud, linjer, struktur och ärr. Den förbättrar effektivt hudens kondition på ett sätt som ingen kirurg kan. Behandlingen lämpar sig allra bäst för dig som har tunn, slapp hud med mycket små rynkor men även en grövre hud kan få fina resultat. Även akneärr och mindre kirurgiska ärr i ansiktet lämpar sig bra. För optimalt resultat görs 1-2 behandlingar med ca 6 månaders mellanrum.

Risk för hyperpigmentering finns i samband med alla laser-, IPL- och kollagenstimulerande behandlingar pga den kraftiga inflammationen som skapas och därför kan det hända att vi avrekommenderar från att göra denna behandling om du löper förhöjd risk för att få detta. Vi ger dig råd och vägledning i vilken behandling som passar just dig bäst!

Fördelar med Fraxel Re:pair jämfört med traditionellt ansiktslyft:

-Ej kirurgiskt ingrepp
-Kortare konvalescens
-Förbättrar hudens kondition och stramar upp hela ansiktet
-Triggar en nybildning av kollagen och elastin för en yngre och fastare hud
-Naturligare resultat
-Inga ärr

 

Se en demonstration av hur Fraxel Re:pair fungerar här! Här kan du även läsa om Fraxel Re:store.

Vill du veta mer om Fraxel kan du läsa på tillverkarens hemsida (engelska).

 

För bokning går det bra att maila eller ringa! Fraxel Re:pair finns endast i Stockholm och utförs under lokalbedövning av hudläkare Inga-Britt Thorneus. Bor du i Göteborg? Hör av dig till oss så diskuterar vi den bästa behandlingen för just dig. Välkommen att boka tid för en kostnadsfri konsultation.