Permanent hårborttagning

Vi har 20 års erfarenhet och vet hur du får snabba resultat. Boka en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig bli av med oönskad hårväxt! Läs mer om metoden här nedan!

Intresseanmälan

Hur fungerar permanent hårborttagning med laser?

Vi arbetar med både diodlaser och IPL vid permanent hårborttagning men använder laser på de allra flesta. De maskiner vi använder har vi noggrannt valt ut och provat oss fram till under 20 års tid när vi har arbetat med permanent hårborttagning. Laser och IPL fungerar exakt likadant, dvs ljuset absorberas av pigmentet i hårsäcken där det genom att omvandlas till hög värme, ca 70 grader, förstör hårcellerna i hårsäcken. Metoden fungerar endast på hår som har pigment i sig, dvs ej ljusblonda, vita eller röda hårstrån. Snabbast och säkrast resultat uppnås med hög kontrast mellan hår och hud, dvs mörka hårstrån på ljus hud. 


Laser eller IPL?

Det som skiljer sig mellan laser och IPL är ljusets riktning. IPL är intensivt pulserande ljus som sprider sig och laser är ett rakt riktat ljus med samlade strålar. Vilken metod som passar just dig bäst avgör vi när du kommer för en konsultation. Oftast väljer vi laser för behandling om din hud tål det men har du exempelvis mycket pigment i huden är IPL säkrare och mer effektivt.

Det skiljer sig mycket i prestanda mellan olika maskiner på marknaden när det gäller permanent hårborttagning och som konsument är det svårt att veta vilken maskin och utrustning som faktiskt håller vad som utlovas. På Spektrakliniken använder vi oss endast av de maskiner som räknas till medicinsk utrustning för permanent hårborttagning. Flera sjukhus i Sverige och utomlands använder sig av de utrustningar som vi har.

Hur många behandlingar behövs?

Håret växer i olika faser och det är bara växande hårstrån som behandlas. Ca 10-30% av det totala antalet aktiva hårsäckar är växande samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att komma åt alla hårstrån. Det är dock väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att uppnå det resultat som eftersträvas. Faktorer som spelar in är bland annat hur mycket hår du har från början, hårfärg, kontrast mellan hud och hår och tjocklek på hårstrån. Dina grundförutsättningar samt ärftliga faktorer är därmed väldigt avgörande för hur många behandlingar som krävs. Även hormonella förändringar i kroppen påverkar resultat starkt, dvs en hormonell obalans eller rubbning kan leda till att nytt hår börjar växa på redan behandlade områden. 


Vanligtvis sker behandlingarna med 6-12 veckors mellanrum. Det beror på hur snabbt ditt hår växer och så snart du har fått nytt hår kan du göra en behandling.


Komplikationer eller biverkningar?

Komplikationer är mycket sällsynta och beror också till stor del på hur känslig din hud är samt hur mycket pigment du har. Du ska vara helt frisk vid behandlingstillfället. Efter behandling blir huden röd och kan även bli lite svullen. Detta brukar lägga sig på någon eller några timmar.

Du kan behandla alla ytor på kroppen såsom ansikte, ben, bikini, rygg, mage, svank, bröst, armhålor, etc.

På Spektrakliniken är permanent hårborttagning ett av våra största och viktigaste områden och vi satsar på noggrannhet, renlighet, högsta service och bra resultat. Kom och besök oss på en kostnadsfri konsultation där du får mer information om permanent hårborttagning så får du också möjlighet att se vår klinik och träffa oss.


Vi finns i både Stockholm och Göteborg. För mer information eller bokning, boka online i menyn ovan eller ring/maila oss!