IPL Behandling

IPL Photo Rejuvenation är en effektiv behandling för bland annat blodkärl, rodnad, rosacea och pigmentfläckar. IPL står för intense pulse light - intensivt pulserande ljus och ska inte förväxlas med laser. Läs mer här nedan eller skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig för att berätta mer!

Intresseanmälan

Reducera solskador, pigment och kärl med IPL. 

Vad är hudföryngring med IPL?

Hudbehandlingar som utförs med IPL kallas även photo rejuvenation eller skinrejuvenation - hudföryngring. Genom en behandling med IPL kan du göra din hudton jämnare, ta bort rodnad, kärl och pigmentfläckar samt stimulera kollagenbildningen vilket leder till en mjukare, följsammare och friskare hud. Även rosacea avhjälps effektivt med metoden. Photo rejuvenation är ett extremt smidigt behandlingsalternativ och kräver minimal konvalescens.


Vi arbetar med Ellipse Nordlys IPL i både Stockholm och Göteborg. Nordlys har patent på ett filter som tar bort skadliga våglängder över 950 nm. Detta innebär att Nordlys, inte kan "koka" och skada huden med för intensiv våglängd som annan IPL, utan detta patent, riskerar.


Hur fungerar IPL – Photo rejuvenation?

En IPL-hudföryngringsbehandling ger dig en föryngrad hud genom att ljuset som utsöndras omvandlas till värme i huden och därmed stimulerar kollagenproduktionen vilket gör din hud mer elastisk och mjuk. Samtidigt åtgärdas färgskillnader i huden och din hud får en klarare lyster, jämnare färgton och känns mycket fräschare. Beroende på vad vi önskar behandla så ställer vi in IPL ljuset på att absorberas av olika färgpigment, ex blodkärl eller bruna pigment. Dessa pigment absorberar då ljusenergin som omvandlas till värme och värmen skapar då en koagulering i kärlen eller slår sönder melaninansamlingar. 

 

Hur många behandlingar behövs?

För en hudföryngring behövs endast en behandling. Vi rekommenderar dock minst 3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för allra bästa och bestående resultat. Ju mer ”skador” i form av pigment och spruckna kärl du har desto fler behandlingar behövs. Behandlingen uppfattas som väldigt smidig och det behövs ingen smärtlindring. För att bibehålla ditt resultat rekommenderar vi 1-2 behandlingar per år.

 

Vad ska jag tänka på före och efter en behandling?

Ljuset vi använder är helt säkert men för att få så bra effekt som möjligt ska du vara så blek som möjligt och inte ha solat före en behandling. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor efter behandlingen.


Så går en behandling till

Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts och terapeuten lägger på en klar gel. Gelen används till att leda ljuset rätt. Dina individuella inställningar ställs in på IPL Nordlys-maskinen. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut via en glasprisma som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden upplevs som små stick när det omvandlas till värme.

 

Vad händer efter en behandling?

En del märker ingenting direkt efter en behandling och andra känner att det hettar i huden och ev. kan mindre svullnad uppstå. Hur du reagerar beror först och främst på din huds karaktär och även på skadans ålder och djup. Har du mycket pigmenteringar kan det uppstå lite krustor på det behandlade området och efter någon dag se lite smutsigt ut. Det är pigmentet som kryper upp till ytan där det efter några dagar ”lossnar” men efter en till ett par veckor är huden mjuk och fräsch. Har du mycket rodnad och kärl får du en liknande reaktion med hetta och svullnad, men utan pigmentavlossningen.

 

Vi finns i både Stockholm och Göteborg. Du är välkommen att boka en kostnadsfri personlig konsultation då vi kan göra en hudanalys och på så sätt bedöma vilken behandling som passar just dig bäst. Eller fyll i en intresseanmälan ovan så kontaktar vi dig för en första genomgång. För bokning går det bra att maila, ringa eller boka tid via länken i menyn!

 

Se priser här!