Kärl på ben

Med Nd:YAG laser eller sklerosering tar vi bort kärl och ådernät på benen. Lasern koagulerar blodet på utvalda punkter i kärlet så att blodtillförseln till kärlet stryps. Sklerosering är en injicering av ett läkemedel som gör att kärlet sluter sig. Ibland syns resultat direkt och ibland tar det flera veckor innan kärlet försvinner.

Intresseanmälan

ND:Yag


Med ND:Yag laser behandlar vi blodkärl på benen och även stora och kraftiga kärl under ögon eller i ansiktet. Stora kärl på benen är från början vanliga kärl som  inte synts men som har vidgats på grund av ökat tryck i benen. Du ska inte vara solbränd vid denna behandling men i övrigt finns inga restriktioner. Oftast krävs det mellan 1-4 behandlingar för optimalt resultat. Ellipse Nd: YAG används även för större kärl i ansiktet exempelvis runt näsan. Behandlingen finns än så länge endast i Stockholm. Kontakta oss för att få mer information eller för att boka en kostnadsfri konsultation. 

Sklerosering

Med sklerosering injicerar vi ett läkemedel i kärlet som gör att kärlväggarna klibbar ihop och blodet inte kommer fram. Det är en enkel behandling som behöver upprepas 3-4 ggr med ca en månads mellanrum för optimalt resultat. Sklerosering erbjuds hos sjuksköterska i både Stockholm och Göteborg.

Inför båda behandlingarna rekommenderar vi att du slutar med blodförtunnande läkemedel och införskaffar stödstrumpor som du ska bära efter behandling för att maximera resultat.


Ring 08-306650/031-7434545 eller maila info@spektrakliniken.com