Kemisk peeling

Här nedan kan du läsa om hur en kemisk peeling kan hjälpa din hud. Kemisk peeling jobbar på huden utifrån och reducerar ytliga pigmenteringar och ålderstecken samtidigt som den exfolierar och fuktboostar huden.

Intresseanmälan

Vad är kemisk peeling?

Med kemisk peeling avlägsnas det yttre cellagret med döda hudceller med syra för att stimulera till att bilda nya celler. Metoden är väl beprövad och används bland annat för att behandla åldrande hud och olika typer av hudproblem. Med kemisk peeling går det bland annat att reducera rynkor och fina linjer, reparera pigmentförändringar, hyperpigmentering eller mindre ärrbildningar. Kemisk peeling är även en bra metod för att behandla akne, pormaskar, överproduktion av talg (hyperseborre) och även minska rosacea.

Våra peelingar som vi använder från Image Skincare finns i flera olika styrkor och kombinationer. Vissa är förutom exfolierande dessutom näringspeel som alltså ger huden anpassad näring under själva behandlingen.

Det översta lagret av huden består av döda celler, därefter finns det ett skikt med friska celler vars uppgift är att reparera huden. Under vår livstid försämras förnyelseprocessen, det yttersta hudlagret tjocknar och blir mer läderartad. Med hjälp av kemisk peeling går det att stimulera de friska cellerna och efter behandlingen återfår huden sin spänst och lyster igen.

 

Vad kan jag behandla med kemisk peeling?

Kemisk Peeling passar att behandla:

- Torr, trött och glåmig hud

- Ojämn hudton

- Finnar och plitor

- Överproduktion av talg (hyperseborre)

- Torrhetsrynkor

Hur många behandlingar måste jag göra?

Peeling utförs bäst i kur om 4-5 behandlingar för optimalt resultat men självklart går det att göra endast en behandling. Du kan snabbt och enkelt få en slätare, lenare och fräschare hud. Kemisk peeling ersätter dock inte laser eller IPL som går mycket djupare. Fråga oss vad som passar just dig bäst. Vi erbjuder alltid en fri konsultation vid första besöket!

Priser hittar du här! Välkommen att boka tid!