Microblading - Kosmetisk tatuering

3D ögonbryn, skuggning, ombre, eyelinertatuering eller läpptatuering har alla blivit populära metoder för att skapa naturligt skarpare drag i ansiket. Färgen håller i flera år och ger dig en friskare och piggare utseende.

Intresseanmälan

Vad är microblading

Med metoden använder vi sterila engångsknivar för att tatuera in färgpigment på ögonbrynen. Metoden skapar hårstråliknande streck för ett naturligt resultat. Vid 3D ögonbryn jobbar vi med ett manuellt verktyg och färgen väljs efter dina egna brynhår. Metoden kan jämföras med shading - skuggning. Puderögonbryn utförs genom att man skuggar in färgen i huden. Det blir inte streck eller strån som med 3D, utan mer som om du hade fyllt i dem med en ögonbrynsskugga.

Båda metoderna är semi-permanenta, dvs resultatet kan sitta i upp till två år, beroende på din huds karaktär och personliga egenskaper. På en äldre hud sitter resultatet kortare tid. Ju ljusare färg som används desto oftare behövs det fyllas på. 

Eyeliner görs med maskin och utförs lite olika beroende på önskat resultat, en tunn eyeliner för naturligare inramning av ögonen, eller en tjockare eyeliner med vinge för mer markant eyeliner.

Hållbarhet för pigmenteringen är mellan 3 och 5 år och påfyllning av färgen brukar behöva göras efter 2-3 år.

Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat.

Välj mellan en lätt inskuggning eller helt ifyllda läppar.

Hållbarheten för en läpptatuering är ca 3-5 år, påfyllning för att bibehålla färgen brukar behöva ske 2-3 år efter behandling.

Vad händer innan en behandling

Inför varje behandling rekommenderar vi en konsultation där vi går igenom dina förutsättningar, vilken metod som passar dig bäst och vilket resultat som är möjligt. Du får även information om vad som är viktigt att tänka på inför en behandling och vad som krävs efter en behandling. Även gamla tatueringar kan tatueras över och även här krävs en genomgång vid konsultationen för optimalt resultat. 

Innan vi påbörjar behandlingen ritar vi upp brynens form och du får godkänna innan vi påbörjar behandlingen. Efter första behandlingstillfället görs sedan ett obligatoriskt återbesök efter 4-8 veckor som ingår, där vi fyller i den färg som ev. har släppt. 

Viktigt att tänka på efter en behandling 

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen, det som är viktigt att tänka på är dock:

  • Använd inte smink på det behandlade området på ca en vecka 
  • Tvätta området försiktigt med rena händer och handduk första veckan
  • Bada inte i pool eller bastu första veckan
  • Undvik fysiska aktiveteter där du svettas mycket i ca en vecka

Beroende på vilken behandling du gör så håller resultatet mellan 1-2 år men varierar beroende på dina personliga förutsättningar såsom hudtyp, ålder etc. Vi rekommenderar ett återbesök efter ca 12-18 månader för att fylla i och därmed förlänga resultatet. Läpptatuering och eyeliner håller normalt längre, ca 3 år.

Eventuella risker och biverkningar 

Det finns alltid risk för att det bildas skorpor över tatueringen de första dagarna, speciellt om du har känslig hud. Följ våra rekommendationer för eftervård så minimeras risken för att tatueringens resultat påverkas av detta. 

Efter några dagar kan färgen flagna eller blekna kraftigt, detta beror till stor del på din hudkondition, eventuell risk för detta brukar konstateras vid konsultationen. Dock brukar det finnas kvar tillräckligt med färg under denna flagning. Färgen kommer att fyllas i vid återbesöket men även här finns risk för en snabbare avfärgning. 

Direkt efter behandlingen kan området vara svullet och rött och ömma något. Var försiktig i kontakt med området den första veckan. Initialt kan resultatet vara mörkare än det ni kommit överens om men efter 1-2 veckor kommer färgen att blekna till en mer harmonisk ton.

Hos oss utför Jutatip Samran all microblading och kosmetisk tatuering. Hon har jobbat med microblading sen 2016 och är utbildad i både Thailand och Sverige. Fler före och efterbilder presenteras vid konsultationen.


Boka tid för konsultation här! Varmt välkommen!