Pigmentfläckar & Kärl

Lider du av pigmentfläckar eller ytliga blodkärl? Vi har lång erfarenhet av behandlingar mot vanliga pigmenteringar och solskador såväl som hormonella pigmenteringar och hyperpigmenteringar och våra hudterapeuter hjälper dig att välja den effektivaste behandlingen för just dig.
(Observera att vi ej rekommenderar borttagning av hyperpigmentering under juni- augusti).

Intresseanmälan

IPL reducerar effektivt kärl, pigment och rodnad

Vi reducerar de vanligaste solskadorna med IPL Ellipse Flex och Nordlys by Ellipse, så kallad hudföryngring.  Med IPL behandlar vi och tar bort vanliga solskador, pigmentfläckar, åldersfläckar, fräknar, ytliga blodkärl, rosacea och diffus rodnad på ex. kinder eller näsa. Här kan du läsa mer om metoden IPL.


Hur fungerar borttagning av kärl och pigment?

När vi behandlar pigmentfläckar absorberar pigmentansamlingarna IPL-ljuset som omvandlas till värme som då spränger sönder dessa melaninansamlingar. Vid behandling av kärl eller rodnad är det istället blodkärl som absorberar ljuset som omvandlas till värme och då koagulerar blodkärlen så att de drar ihop sig och försvinner.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

För att åtgärda djupt sittande pigmenteringar och solskador rekommenderar vi 2-4 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Behandlingen uppfattas som väldigt smidig och det behövs ingen smärtlindring. Viss konvalescens uppstår beroende på hur du ser ut och hur mycket solskador du har. För att bibehålla ditt resultat rekommenderar vi 3 behandlingar per år.

 

Vad ska jag tänka på före och efter en behandling?

Ljuset vi använder är helt säkert men för att få så bra effekt som möjligt ska du inte vara solbränd vid behandling. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor efter behandlingen.

 

Så här går en behandling till:

Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts och terapeuten lägger på en klar gele. Vi anpassar alltid inställningarna som används till just dina förutsättningar för maximal effekt. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut via en glasprisma som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden omvandlas till värme när det absorberas av mottagaren (kromoforen) och desto mer "skador" i form av pigment och kärl du har i huden desto mer värme kommer du att uppleva i form av små stick.

 

Vad händer efter en behandling?

En del märker ingenting direkt efter en behandling och andra kan känna att det hettar i huden och den kan även bli lite svullen och även lätt klåda är vanligt. Det beror först och främst på din huds karaktär och även på skadans ålder och djup. Har du behandlat dig för pigmenteringar kan det behandlade området efter några dagar se lite smutsigt ut. Det är pigmentet som kryper upp till ytan där det efter några dagar ”lossnar”. Har du väldigt mycket pigmentfläckar kan huden kännas lite skrovlig, men efter en till ett par veckor är huden mjuk och fräsch. Behandlar du dig för kärl eller rodnad får du en liknande reaktion med hetta och svullnad, men utan pigmentavlossningen. Vissa kärl drar ihop sig direkt under behandlingen och försvinner, vissa tar några dagar upp till veckor att koagulera och vissa måste behandlas igen för att reduceras.

 

Du är välkommen att komma på en kostnadsfri konsultation. Vid en personlig konsultation ser vi snabbt vilken behandling som passar dig bäst.


Här kan du se våra priser! För bokning går det bra att maila eller ringa!