Produkter

Att ha rätt produkter att använda hemma är superviktigt för att få optimalt resultat av dina behandlingar. På Spektrakliniken arbetar vi enbart med noggrant utvald och väl beprövad cosmeceuticals, effektiv hudvård på gränsen till läkemedel.

Intresseanmälan

Det är stor skillnad på medicinsk hudvård som vi arbetar med och "vanlig" hudvård som oftast är utformad att passa alla hudtyper. Den hudvård som vi arbetar med är tillverkad för att anpassas till just din hud och till dina specifika hudbehov. Du bör inte experimentera själv med medicinsk hudvård utan använd produkterna på det sätt som din hudterapeut har rekommenderat. Du är alltid varmt välkommen på en kostnadsfri konsultation om du vill veta mer eller ha rådgivning kring vilka produkter som passar dig och hur du ska sköta om just din hud!


Vi arbetar med Image Skincare och Beaute Pacifique. Dessa produktlinjer fyller väl det behov som våra kunder behöver och ger synbara resultat.


Vi rekommenderar dessa krämer som en bas i din hudvård, en eller flera i kombination:

- Solskyddsfaktor! Vi använder och säljer Image Skincare solskydd. Dessa finns med SPF30, SPF30 tinted, SPF32 mattifying samt SPF50. Solen anses vara det som skadar huden mest och orsakar oönskade hudförändringar. Därför är det viktigt att alltid använda UVA och UVB skydd, framförallt i ansiktet, året runt. Med en bra solskyddsfaktor kan du skjuta upp och förebygga rynkor och pigmenteringar orsakade av solen. Vårt solskydd är fysikaliskt, dvs det reflekterar UV-strålningen vilket passar de flesta hudtyper bra. Krämen är dessutom fullproppad med antioxidanter och fukt, vilket gör det till en komplett dagkräm att användas året runt.

 

- Antioxidanter, som till exempel C-vitamin och E-vitamin, har en positiv inverkan på huden. Antioxidanter skyddar huden från fria radikaler och hjälper till vid nybildning av celler och kollagen. Ett av våra populäraste serum är Image Vital C hydrating anti-aging serum, som innehåller en hög koncentration av stabilt c-vitamin, dvs som inte försvinner direkt i kontakt med syre. C-vitaminet ger huden lyster, spänst och skyddar cellerna från att brytas ned samt stärker upp kärlväggar för att motverka rodnad och ytliga blodkärl.

 

- Retinoider, som A-vitamin, ökar cellförnyelsen och fördröjer nedbrytningen av kollagen, samt bidrar starkt till bildning av kollagen. Vi rekommenderar exempelvis Beaute Pacifique Super Clinical 3 booster, som är en starka A-vitamin creme som förebygger och även repararer ålderskador, pigmenteringar, akne och ger en djup kollagenstimulerande effekt.

 

- Exfolierande krämer hjälper till att ”ta bort” döda hudceller, stimulerar cellförnyelsen och på så sätt minimeras också tilltäpptheter. Gamla hudceller ligger och blockerar huden både från insidan och utsidan och skapar ex. acne men hindrar även aktiva serum att tränga ner och göra nytta på djupet. Exfolieringen kan vara kemisk eller mekanisk eller både ock, och vi väljer det som passar din hudtyp bäst. En kemisk exfoliering innehåller exempelvis glykolsyra för en daglig, lätt slipande effekt på huden. Image Skincare serien "Ageless" innehåller syror för att dagligen slipa huden lätt och stimulera den så viktiga cellförnyelsen så att de serum vi använder kan tränga igenom och göra nytta på djupt.

 

- Serum, eller koncentrat som en del också kallas, är den mest komprimerade och effektiva hudvårdande produkt som finns. Ett serum har möjlighet att tränga ner djupt i huden och där tillgodogöra sig de ämnen, antioxidanter, koncentrat, som vi vill tillföra. Ett serum gör det möjligt att fokusera sin behandling på ett specifikt problem eller önskemål så som rynkor, pigmenteringar, fuktfattig hud, oren/tilltäppt hud. Serum gör det också möjligt att på bästa sätt förebygga nya skador, i form av att de ger extra skydd och hjälper till att öka din huds kollagenbildning. Ett av våra absolut bästa serum som vi rekommenderar till alla som gör behandlingar hos oss är Image Skincare Iluma Lightning serum. Detta serum motverkar pigmenteringar, solskador och innehåller flera pigmenthämmande ingredienser. Detta är superviktigt för alla som gör behandlingar för att ta bort pigmenteringar men även för de som gör hudföryngrande behandlingar för att motverka ex. hyperpigmenteriengar efter behandlingarna.