Rosacea

Rosacea gör huden blossande röd och är ett inflammatoriskt tillstånd i huden som kan dämpas med hjälp av IPL, intensivt pulserande ljus.

Intresseanmälan

Rosacea är ett inflammatoriskt hudtillstånd som visar sig i form av rodnad och ytliga blodkärl. Du kan även ha viss akne kopplad till rosacean. Ibland blandar man ihop vuxenakne med rosacea men det är alltså inte samma sak. Rosacea kommer och går ofta i skov men kan visa sig som en permanent rodnad även mellan skoven. 


Med hjälp av IPL kan vi mycket effektivt dämpa symptomen av rosacea, dvs tona ner rodnad och hettan som ofta uppstår i samband med skoven. Om du har rosacea behöver du göra en kur på minst tre behandlingar och därefter ca 1-2 behandlingar per år för att upprätthålla resultatet. 

Ellipse_rosacea2_before_Dr_Vincent_Alonso_B_Ap


Ellipse_rosacea2_after_Dr_Vincent_Alonso_B_Api


Vi vet inte varför vissa personer får rosacea men exempelvis kan en förhöjd inflammationsrisk i huden bidra till att tillståndet, rodnad och vidgade blodkärl, bryter ut.


IPL-behandlingen koagulerar blodet i kärlen med hjälp av värme och bidrar därmed till att dämpa aktiviteten i huden vilket leder till mindre rodnad. Även tydliga kärl behandlas och tas effektivt bort med metoden. 


Läs mer om IPL här!


Vi finns i både Stockholm och Göteborg och erbjuder en kostnadsfri konsultation så att du ska få en chans att träffa oss och få all information om behandlingen innan du bestämmer dig! Varmt välkommen!